om

Tolfesbo är ett svenskt modeföretag. Designen är minimalistisk och tidlös med en egen tvist. Stort fokus ligger på material och kvalité.

Tanken är att både plagg och smycken ska kännas aktuella länge och att kollektionerna ska stämma med varandra från år till år. De ska kunna användas om och om igen, säsong efter säsong och bäras ihop med det du redan har i din garderob. Både till designerplagget och till second-hand fyndet.

Jag älskar fina material och hoppas att det syns i det jag gör. Jag håller designen minimalistisk och enkel och låter främst materialet få framträda.  / Susanne Tolfesbo

Materialet i våra stickade produkter är 100% mjuk alpackaull. Vi är så stolta över tillverkningen som sker i Bolivia där vår samarbetspartner sedan många år arbetar under rättvisa förhållanden och med miljövänlig produktion. De skickliga hantverkarna är lokala kvinnor som får möjlighet till egen försörjning. Det småskaliga arbetssättet gör att hantverkskunnandet både utvecklas och bevaras.

Våra smycken är framtagna i direkt samarbete med kvinnliga hantverkare i en liten ateljé i norra Portugal. De arbetar i sterling silver och i skinn av högsta kvalitet och smyckena säljs enbart hos oss och i begränsad upplaga.